Перша у 2024 році Літургія Передосвячених Дарів

Перша у 2024 році Літургія Передосвячених Дарів20 березня 2024 року, у середу першої седмиці Великого посту, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій звершив Літургію Передосвячених Дарів у Свято-Успенській Києво-Печерській Лаврі.

 

Предстоятелю співслужили керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський і Броварський Антоній, митрополит Васильківський Іоасаф, єпископ Вишневський Спиридон, єпископ Ірпінський Лавр, єпископ Бородянський Марк та братія Лаври у священному сані. За богослужінням співали насельники обителі.

На сугубій єктенії помолились про мир на українській землі; про позбавлення від ворога; щоб Господь зглянувся на наш народ і зберіг тих, хто у відчаї і втратив домівки; про благословіння Боже людям доброї волі, які допомагають нужденним. У молитві після єктенії Предстоятель попросив у Бога милості українському народу, щоб Господь умудрив владу, зміцнив мужністю воїнів, звільнив полонених, зцілив хворих та дав прихисток тим, хто позбавлений дому.

Після відпусту Блаженніший владика звернувся до пастви зі словом.  Архіпастир побажав, щоб у вірян не ослаб дух і ревність до подвигу, щоб і надалі проходити шлях Великого посту і гідно досягнути свята славного Христового Воскресіння.

ФОТО